miercuri, 2 iulie 2008

'Relief' (2) (din volumul 'Necropolis')

N-a reieşit din teste şi cei de la agenţie nu bănuiesc nimic, n-ai spus niciodată nimănui, nici jokerul nu ştie, dar imaginile sînt acolo, înăuntru, în adînc. Şi te bîntuie. Imprevizibil, periodic, mai des ori mai rar, te bîntuie, Kevin.

Cîteodată te ciocneşti de ele pe un canal HDTV, le găseşti în meniuri multimedia şi te fereşti să le alegi, le vezi pe neaşteptate în National Geographic – celor din redacţie li se pare şic să exploreze mediile citadine şi hibridele subculturi urbane - te întîlneşti mereu cu imaginile ascunse. Refuzi meniul. Arunci revista.

Chiar dacă imaginile de acolo sînt edulcorate, romanţate, îmblînzite. Inofensive pentru toţi, nu şi pentru tine.

Uneori ţi-e de-ajuns să închizi ochii pentru o clipă, căutînd să furi o oră de somn în hikari, dar imaginile te pîndesc acolo, ca întipărite pe cornee cu un fier înroşit, ucigător de subţire. Alteori ţi se strecoară în vis, spre dimineaţă, cu încetineală studiată, şi te fac să tresari speriat, privind nedumerit pereţii banali ai unei camere de hotel.

Politica agenţiei, Kevin: "Nu ne interesează trecutul angajaţilor. Dorim doar ca ei să nu greşească. Atît. Din acest motiv ne asigurăm ca nici unul dintre ei să nu-şi uite trecutul. E suficient."

E suficient, Kevin. Chinuitor de suficient.

(Volumul Necropolis este acum disponibil cu preţ redus la adresa:http://www.amaltea.ro/carte_98_NECROPOLIS.html. Lectură plăcută!)
Posted by Picasa

Niciun comentariu: