vineri, 1 iunie 2012

Ţesătorul la Observator

Criticul literar Cătălin Badea-Gheracostea anunţă, în cel mai recent număr al săptămînalului "Observator cultural", în rubrica intitulată "SFada cu literatura", lansările de carte din domeniul literaturii fantastice şi ştiinţifico-fantastice româneşti din cadrul Bookfest. Printre apariţii datorate unor nume mari şi valoroase, precum Liviu Radu, Ana-Veronica Mircea, Sebastian A. Corn, Dan Doboş sau Cornel Robu, este menţionată şi lansarea noului meu roman Anul terminal. Cu permisiunea autorului, redau aici un scurt fragment din articol:

"Încă o surpriză este întoarcerea Editurii Amaltea cu romanul Anul terminal de Florin Pîtea. Şi aici avem un potenţial fapt de istorie literară, dar nu recuperatorie, ci în chiar miezul ei valorizator. Am fost un privilegiat să primesc spre lectura dinainte de tipar noul roman al lui Florin Pîtea şi trebuie să spun că abia aştept să argumentez pe îndelete de ce mi se pare o carte mare, după ce marele public va avea acces la ea. Aici pot spune doar atît: în universul post-cyberpunk al cărui arhitect şi inginer social este, Florin Pîtea experimentează acum cu limbajul şi cu subculturile liceenilor, iar rezultatul, chiar dacă plasat într-o Americă prăbuşită şi cu oraşele gata să fie înghiţite de oceanul umflat de topirea clotelor polare, este de o verosimiltate fascinantă, cu atît mai mult cu cît creează un personaj feminin fără echivalent pînă acum în literatura română, indiferent de etichete. Nu se poate rata această carte, cu atît mai mult cu cît coperta ei o identifică de departe, fiind concepută de graficianul Tudor Popa, cunoscut măcar pentru şirul copertelor colecţiei "Nautilus" de la Nemira, dacă nu şi pentru relaţia specială pe care o are cu scrierile lui Florin Pîtea."

Vă invit să parcurgeţi articolul integral aici.

(P.S. Fotografia care însoţeşte această ştire a fost preluată de pe Galileo Online şi apare aici cu acordul redactorului-şef Michael Haulică. Fie că îmi scrieţi numele Pîtea, Pitea, Patea sau Pâtea, vă invit să îmi vizitaţi pagina oficială de web la adresa: http://sites.google.com/site/florinpitea/. Lectură plăcută!)


Niciun comentariu: